Startside 9 Produkter 9 Råvarer 9 Olivenolje

NORSAN olivenolje

Jomfruelig økologisk olivenolje rik på polyfenoler

Verdens beste olivenolje?

Olivenoljen som benyttes i vår Total olje, Vegan olje og KIDs olje kommer fra Oro del Desierto. Olivenbonden Rafael og hans familie følger strenge økologiske retningslinjer i sitt arbeid. Deres fantastiske olivenolje vinner jevnlig priser av høyeste klasse. Vi er stolte av å kunne bruke denne verdifulle olivenoljen i produktene våre. Bare det beste er godt nok.

Olivenlundene ligger i en liten dal i Tabernas i Almería, sør i Spania, nær Málaga. Her skinner solen i over 3000 timer hvert år, og det tørre, stabile klimaet gir grobunn for dette unike produktet. Den geografiske beliggenheten er også spesiell, da lundene vannes direkte fra Sierra Nevada-fjellene.

Vi besøker Rafael jevnlig på olivenlunden hans. Ikke bare fordi det er en vakker plass, men også fordi vi mener at et personlig og godt forhold er avgjørende for å sikre en høy og jevn kvalitet.

«Oro del Desierto» er ikke bare økologisk og rik på polyfenoler, men den har også en fantastisk smak – med en subtil hint av pepper, slik som alle gode olivenoljer. Olivene presses umiddelbart etter innhøstingen, vanligvis innen to timer.

Vi har valgt olivenolje med høyt innhold av polyfenoler. Disse kraftige antioksidantene fra oliven spiller en avgjørende rolle i å beskytte de delikate omega-3 fettsyrene mens de reiser gjennom kroppen vår. Polyfenolene sikrer at omega-3 fettsyrene når frem til de områdene hvor de trengs mest, uten å bli skadet underveis. 

Vi er glade for å kunne tilby den rene olivenoljen fra Oro del Desierto i en praktisk 500ml flaske.

Vitenskapelig bekreftede helsefordeler med olivenolje

En førsteklasses olivenolje kjennetegnes av flere viktige faktorer. For det første sikrer økologisk landbruk en forvaltning som har som mål å produsere mat av høyeste kvalitet, samtidig som den respekterer miljøet og bevarer jordens fruktbarhet, uten bruk av kjemiske produkter. I tillegg er det avgjørende at tiden fra innhøsting til pressing er kort, helst innen samme dag. En rask prosess mellom innhøsting og pressing bidrar til et høyere innhold av polyfenoler, som er kraftige antioksidanter. Jo flere polyfenoler oljen inneholder, desto bedre beskytter den mot frie radikaler.

Sist men ikke minst, en god olivenolje må selvfølgelig også smake himmelsk. 

Olivenolje spiller en sentral rolle i ernæringsfilosofier. Flere vitenskapelige studier har bekreftet de helsebringende fordelene ved regelmessig inntak av olivenolje. Likevel er ikke all olivenolje lik.

For å bli bedre kjent med Rafael, hans arbeid og familien hans, anbefaler vi denne videoen. Det gir en unik innsikt i produksjonen av olivenolje som er vanskelig å overgå.

Produkter med NORSAN olivenolje

Jomfruelig økologisk olivenolje rik på polyfenoler