Omega-3 fra algeolje
Vegetabilsk omega-3 – 100% vegansk
-
Omega-3 Vegan Olje
kr 290(290 kr/100 ml)Vegetabilsk omega-3 – 100% vegansk- Vegetabilsk algeolje: rik på EPA og DHA
- 2 000 mg omega-3 per daglig dose (1 teskje)
- Ikke-forurensende og miljøvennlig kultur
- 800 IU vitamin D3 (vegansk)
- Jomfru økologisk olivenolje som en antioksidant
- Behagelig sitronsmak (vegansk)
-
Omega-3 Vegan Kapsler
kr 290(33,03 €/100 g)100% vegan and free of fish!- With vegan seaweed oil
- 1.700 mg of omega-3 (EPA & DHA) per daily dose
- Environmentally friendly and non-polluting cultivated
- Now 80 instead of 60 capsules (25% more oil at 13% higher price)
- Rosemary extract as an antioxidant
- New capsule shell made from tapioca starch (without carrageenan)
- No reflux
- Perfect when travelling
-
Tilbud!
Omega-3 Vegan Olje + Kapsler
Opprinnelig pris var: kr 580.kr 521Nåværende pris er: kr 521. (29,00 €/100 ml) 100 % vegan and without fish!-
- Combination package of Omega-3 Vegan oil (100ml) and Omega-3 Vegan Capsules (80cps)
- 10% price advantage
- Ideal if trying both product options
-
Vegetabilsk omega-3 rett fra kilden
Mikroalger, med sin unike fotosyntese, utgjør grunnlaget for vår eksistens. De inneholder essensielle næringsstoffer som omega-3 fettsyrer, som indirekte finner veien til kostholdet vårt gjennom fisk og sjømat. Alge- eller tareolje er et utmerket alternativ til fiskekonsum. Det gir oss muligheten til å gå direkte til kilden!

Selv om alger utgjør en viktig del av vårt næringskjede, har vi fremdeles begrenset kunnskap om dem. Dette er i ferd med å endre seg raskt takket være økende forskning og utviklingsinnsats. Det finnes anslagsvis 1 million forskjellige algeslag, noe som gjør forskningen til en enorm oppgave som krever tid og tålmodighet. Alger som Chlorella og Spirulina har vært kjent i flere år, men disse algetypene inneholder bare en ubetydelig mengde omega-3. Med oppdagelsen av algen Schizochytrium har vi nå en omega-3-rik alge tilgjengelig, som virkelig kan være et alternativ til fiskeprodukter. Det forventes at flere algeslag med høyt omega-3-innhold vil bli oppdaget i fremtiden.
Høydose algeolje er ikke bare et utmerket alternativ til fiskeprodukter, men kan også være den eneste løsningen for å sikre en global tilgang på omega-3 fettsyrer for befolkningen. Vi vet at bærekraftige fiskerier har sine naturlige begrensninger. Derimot tilbyr dyrkede alger en bærekraftig løsning. Bra for helsen vår. Bra for havet.
NORSAN Algeolje
NORSAN algeolje er hentet fra mikroalgen Schizochytrium sp. Denne typen alger består av mikroskopisk små encellede alger. De er spesielt rike på de veganske omega-3 fettsyrene DHA og EPA.

Algen dyrkes i kunstig sjøvann og fermenteres deretter i et vannbasert miljø. Den rå oljen utvinnes ved hjelp av en sentrifuge, en prosess som skånsomt bevarer de essensielle fettsyrene. NORSAN algeolje produseres i et oksygenfritt behandlingsmiljø, noe som sikrer at oljen vår er optimalt beskyttet mot oksidasjon. Oksidasjon kan føre til ubehagelig lukt og påvirker smaken negativt. Oksidasjonsverdien, kjent som TOTOX-verdi, som også omtales som «ferskhetsverdi» (jo lavere, jo ferskere), ligger i det lave området på 4, noe som tydelig viser den høye ferskheten til algeoljen. Takket være den nøye dyrkingen er algeoljen også svært lav på forurensninger.
Produksjonsprosessen for vår tangolje er både bærekraftig og miljøvennlig. De marine mikroalgaene vi benytter i Omega-3 Vegan hentes ikke direkte fra havet. I stedet dyrkes de i store beholdere med kunstig sjøvann. Dette bidrar til å bevare havressursene og opprettholde næringsgrunnlaget for fiskene. Fiskene beriker også sitt omega-3 innhold med alger. På denne måten forstyrrer vi ikke det naturlige økosystemet i havet, og vi sparer ressursene til både fisk og krill.
Hva er forskjellen til linolje?

Både algeolje og linfrøolje er plantekilder til omega-3 fettsyrer. Linfrøolje inneholder imidlertid kun alfa-linolensyre (ALA), som fungerer som en forløper til EPA og DHA. Konverteringen av ALA til de mer verdifulle EPA- og DHA-fettsyrene skjer i kroppen, men kun i begrenset omfang.
Reguleringen av en EPA/DHA-mangel lykkes derfor ikke gjennom inntak av linfrøolje alene. Derimot finnes de “marine” omega-3-fettsyrene EPA og DHA i noen algeoljer.