Produkter som er så naturlige som mulig
… fordi vi har tro på naturen
Vår produktfilosofi er basert på 2 nøkkel overbevisninger
#1
Vår helse og velvære drar nytte av et tilstrekkelig inntak av marine omega-3 fettsyrer (EPA og DHA)
#2
Vår ernæring bør holdes så naturlig og ubehandlet som mulig.
Marine omega-3 fettsyrer, i sin mest naturlige form, finnes i fisk. Derfor er den mest naturlige måten å innta omega-3 på å spise fisk (i hvert fall hvis man ser bort fra tungmetallinnholdet i fisken)

Bruk av fiskeolje er et attraktivt valg for å få tilstrekkelig med omega-3-fettsyrer. Fordelene inkluderer unngåelse av tungmetaller, ettersom NORSAN-fiskeoljer renser seg gjennom en unik tretrinnsprosess som fjerner tungmetaller, forurensninger og PCB. I tillegg er det utfordrende å oppnå det nødvendige inntaket av marine omega-3-fettsyrer kun gjennom fiskeinntak.
Vi mener at vår olje skal være så naturlig som mulig, noe som innebærer at den aldri stammer fra oppdrettsfisk.
Den voksende oppdrettsnæringen utgjør en betydelig trussel, ikke bare for naturen, men også for det marine økosystemet i de norske fjordene. Når vi konsumerer oppdrettsfisk, får vi også i oss alt fisken har spist, inkludert kjemikalier og antibiotika. Derfor benytter vi kun villfisk fra bærekraftige fiskerier i produksjonen av våre omega-3-oljer.
Fisk inneholder et naturlig kompleks av mer enn 50 forskjellige fettsyrer, hvorav omega-3-fettsyrer utgjør omtrent 35 prosent. De øvrige fettsyrene er hovedsakelig mettet, omega-6, omega-7, omega-9 og omega-11 fettsyrer. Selv om doseringen av omega-3 er viktig i kostholdet vårt, mener vi at mennesker har større nytte av å konsumere dette naturlige komplekset av fettsyrer, da triglyserider finnes i sin naturlige tilstand.
Det kan være fristende å bruke et omega-3-konsentrat i produktutvikling, ettersom disse konsentratene kan inneholde opptil 90 prosent omega-3, men dette har lite til felles med det som finnes i naturen, fordi den naturlige fettstrukturen er modifisert i et konsentrat.
For å være så naturlige som mulig, er vi opptatt av at sekundære essensielle næringsstoffer som naturlig finnes i fisken, ikke fjernes i prosessen med rensing av fiskeolje.
Forskning, inkludert arbeidet til professor Bjarne Østerrud ved Universitetet i Tromsø, har vist at extra virgin olivenolje delvis kan erstatte noen av de aktive ingrediensene som fjernes under renseprosessen. Den positive synergien mellom fiskeolje og olivenolje er bekreftet i praksis. Derfor inneholder NORSANs flaggskipprodukter Omega-3 Total og Omega-3 Vegan extra virgin olivenolje, men ikke hvilken som helst olivenolje. Vi henter olivenoljen vår fra en olivenprodusent i Spania som jobber i strengt samsvar med økologiske standarder. Fordelen med denne olivenoljen er dens høye innhold av polyfenoler, som har en kraftig antioksidantvirkning som beskytter omega-3-fettsyrene mot oksidasjon, både i flasken og spesielt under transport i kroppen via lipoproteiner.
#2
Vår ernæring bør holdes så naturlig og ubehandlet som mulig.
Dette innebærer at produktene våre kun inneholder naturlige fiskeoljer, uten konsentrater.
Kvalitet, renhet og holdbarhet

Bruken av fiskelever, som også regnes som fiskeavfall, har vist seg å være en utmerket metode for å produsere høykvalitets torskeleverolje. Derfor tilbyr vi også en arktisk torskeleverolje, kjent som Omega-3 Arktis. Det vi aldri bruker, er fiskeoljer hentet fra andre fiskerester.
Den beste kvaliteten på fiskeolje oppnås ved å bruke hele fisker. Vårt flaggskipsrodukt, Omega-3 Total, er laget av små fisk som ansjos, makrell og sardiner. Vi henter våre råvarer fra leverandører som vi har hatt langvarige og nære partnerskap med. Dette forholdet av gjensidig tillit gjør at vi kan være involvert fra starten av hele forsyningsprosessen.
Algeolje som et alternativ til fiskeolje
Algeolje er en spennende ny kilde til marine omega-3 fettsyrer som EPA og DHA, og den har flere fordeler sammenlignet med fiskeolje

- Når det gjelder problemet med tungmetaller, har algeolje en fordel ved at den dyrkes i kunstig sjøvann og derfor er fri for miljøforurensninger.
- Alger vokser ved hjelp av en blanding av karbondioksid og sollys, noe som gjør dem til en bærekraftig kilde til omega-3 i form av EPA og DHA.
- Ingen dyr eller fisk trenger å lide. Algeolje er et vegansk alternativ.
Basert på disse fordelene introduserte NORSAN i 2017 en høykvalitets algeolje i vårt utvalg av Omega-3 veganske produkter.
BRUKERVENNLIG OG KRAFTFULL
NORSAN-produkter skal være enkle å bruke og effektive
Vi jobber hardt for å holde ingredienslisten så kort som mulig i hvert av våre produkter. Ideelt sett skulle vi gjerne hatt bare én ingrediens: 100% fiskeolje eller 100% algeolje. Vårt Omega-3 Arktis produkt består for eksempel av 100% torskeleverolje, men for å sikre antioksidantbeskyttelse må vi tilsette litt vitamin E.
Likevel har vi tilsatt noen ingredienser med en helt spesifikk hensikt, som i vårt produkt Omega-3 Total:
- Økologisk olivenolje er inkludert for å bevare omega-3-fettsyrene takket være de beskyttende polyfenolene som finnes i olivenolje.
- Vitamin D er også en viktig komponent, like essensiell som omega-3-fettsyrene, og kostholdet alene gir ikke tilstrekkelig inntak. De 800 IU av vitamin D3 per daglig dose kan ha en positiv innvirkning på helsen.
- Naturlig sitronolje tilsettes i mengden 1,5 dråper per flaske for å gi en frisk sitronsmak i våre sitronvarianter.
EN TILSTREKKELIG OG GUNSTIG DOSE
Meninger og anbefalinger om den rette daglige dosen av omega-3 varierer betydelig, fra omtrent 0,3 gram (tilsvarende to vanlige kapsler) til 4 eller 5 gram per dag. Den optimale dosen avhenger av flere individuelle faktorer som kosthold, kroppens evne til opptak, vekt og mer. Dette betyr at det ikke finnes en universell riktig eller feil dosering, da det alltid er avhengig av den enkeltes unike forhold.
Blodprøver kan enkelt måle omega-3-indeksen og avdekke en eventuell omega-3-mangel, noe som gir et grunnlag for anbefalt dose.
Analyser utført på mer enn 10 000 av våre kunder har vist at det kreves minst 2 gram omega-3-fettsyrer daglig for å regulere en omega-3-mangel.
Måling og analyse av fettsyrer gjør det mulig å verifisere effektiviteten av de ulike kildene til omega-3 og fettsyrer.
